• Date: domingo 8 of diciembre 2019 at 00:00
Event finished

La indústria de la neu es va desenvolupar a Mallorca des del segle XVI fins al XX, quan les fàbriques de gel acabaren amb l’explotació tradicional. Més d’una cinquantena de pous i clots de neu, escampats per la geografia muntanyenca mallorquina, són els testimonis muts d’una època en la que la neu era un producte preuat, que va arribar a tenir una legislació pròpia.

                En aquesta sortida, visitarem les cases de neu de Son Massip, la d’en Galileu (amb dues restaurades), les dues del coll de sa Mola (també conegut com a coll des Telègraf) i, si encara ens hem quedat amb ganes, la de la serra des Teixos.

                Reviurem els temps durs dels nevaters, una gent que treballava en unes condicions que avui podríem considerar extremes, per aconseguir un producte que, en el seu temps, era considerat de luxe i... ja se sap, una cosa és el consumidor i l’altra la persona encarregada d’aconseguir el producte.

                En definitiva, serà un viatge als temps  de la Mallorca pre-turística, en la que qualsevol refinament era el resultat d’un esforç de gent que mai tindria accés a aquell producte que recol·lectava. Vos hi esperam!

 

Contact Us

Our support hotline is available 24/7.

Contact our expert support team!